Terug

Mattisson (0)

Filters

    Geen producten gevonden...

Mattisson

Wat zijn eiwitten?
Eiwitten behoren samen met koolhydraten en vetten tot de groep van macro nutriënten die ons lichaam nodig heeft om te kunnen functioneren. In ons lichaam dienen eiwitten voornamelijk als bouwsteen. Er is geen orgaan dat zonder eiwitten kan en dus zelfs onze hersenen draaien hierop. Dit geeft aan hoe belangrijk deze bouwstenen zijn. Eiwitten dragen bij aan het behoud van spiermassa en -kracht, zijn belangrijk voor het behoud van sterke botten en geven energie aan het lichaam.

Eiwitten bestaan uit verschillende aminozuren ieder met zijn eigen functie in het lichaam. Binnen de aminozuren zijn er 20 essentiële en niet essentiële aminozuren. Essentieel betekend dat het lichaam zelf niet in staat is om deze aminozuren aan te maken. Het is dus van belang dat je deze aminozuren dagelijks via de voeding binnenkrijgt. De niet-essentiële aminozuren kunnen voor een deel wel aangemaakt worden door het lichaam.

Hoeveel heb je nodig?
Weet jij hoeveel eiwitten je binnenkrijgt? Het eiwitgehalte dat een ‘normaal’ persoon, in totaal moet binnenkrijgen is 0,8 gram per kilo. Wanneer je sport ligt dit tussen de 1,2 – 2,0 gram eiwit per kilo, afhankelijk van of je een man of een vrouw bent en of je aan duursport of aan krachtsport doet.

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen hier niet aan komen. Als jij zelf eens op een makkelijke manier wil uitrekenen hoeveel eiwitten jij binnenkrijgt, dan kun je een van de vele handige apps hiervoor downloaden (zoals MYFitnessPal).

Hoe kies je de juiste eiwitbron voor jou? 

Het assortiment van Mattisson bestaat uit verschillende varianten eiwitten. Voor de veganist verkopen wij verschillende plantaardige eiwitten. De eerste vraag die je jezelf moet stellen bij de keuze van een eiwit is: wil je een plantaardige of een wei eiwit? Dit hangt van je eigen voorkeur af. Wel hebben dierlijke eiwitten, zoals wei, een hogere biologische waarde dan plantaardige eiwitbronnen. De biologische waarde geeft aan in welke mate essentiële aminozuren aanwezig zijn in de eiwitbron.

Naast de biologische waarde is de netto eiwit benutting een belangrijk punt om naar te kijken. Deze waarde zegt in combinatie met de biologische waarde iets over de vertering van het eiwit. Over het algemeen zijn dierlijke eiwitbronnen voor het lichaam beter te verteren dan plantaardige eiwitbronnen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Drogistonline.eu Beoordeling / 5 - 1 Reviews @ Google-review
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »