Terug

Wat zijn vitamines?

Wat zijn vitamines?

Vitamines zijn voedingsstoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in eten en drinken. Ze zijn nodig voor een normale groei en ontwikkeling en om gezond te blijven. Ze leveren geen energie.

Wat zijn vitamines?

Vitamines zijn kleine stofjes (ook wel micronutriënten genoemd) die we uit onze voeding kunnen halen. Elke vitamine heeft zijn eigen doel en speelt zo een belangrijke rol bij lichamelijke processen. Zo is vitamine C goed voor de weerstand en is vitamine D belangrijk voor bijvoorbeeld het behoud van sterke botten. Alle vitamines dragen – op hun eigen wijze – bij aan de gezondheid. En we kunnen niet zonder deze vitamines!

 

Welke vitamines zijn er?

Er zijn dertien verschillende soorten vitamines. Hiervan zijn er negen in water oplosbaar (vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11 en B12 en vitamine C) en vier in vet oplosbaar (vitamine A, D, E en K). In water oplosbare vitaminen komen vooral voor in het vocht van voeding. Deze vitamines worden niet (of nauwelijks) in het lichaam opgeslagen en het is mede om deze reden belangrijk om dagelijks deze vitamines tot u te nemen! Alleen vitamine B12 is hier een uitzondering op. Deze kan wel door het lichaam worden opgeslagen.

 

De vetoplasbare vitamines komen voor in de vetten van voedingsmiddelen. Deze vitamines kunnen over het algemeen beter worden opgeslagen; namelijk in het vetweefsel of in de lever.

 

Voeding en vitamines

Voeding bepaalt voor een groot gedeelte onze gezondheid. Echter zijn er nog miljoenen mensen die vasthouden aan een niet al te gezond voedingspatroon (en leefwijze). Krijgen we voldoende essentiële voedingsstoffen binnen en welke producten bevatten die stoffen allemaal? Uiteraard is het algemene advies om gezond en gevarieerd te eten en op deze manier zoveel mogelijk vitamines en mineralen tot u te nemen. Als hier ook nog eens dagelijks genoeg bij wordt bewogen, worden flinke stappen gemaakt naar een goede gezondheid. Echter heeft niet iedereen de tijd om te sporten of om bij te houden welke vitamines en mineralen allemaal zijn genomen.

 

Supplementen vol vitamines en mineralen

Drogistonline.eu heeft duizenden vitamines en mineralen als voedingssupplement in de online winkel staan. Het is een raadzame toevoeging op uw dagelijkse voeding. Heeft u een vraag over een vitamine, mineraal of multivitamine, neem dan contact op met een van onze gediplomeerde drogisten. Zij geven u graag advies over het ruime aanbod aan voedingssupplementen van De Drogistonline.eu

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »