Terug

De voordelen van een natuurlijke neusspray

  • 15 / 01 / 2021 0
De voordelen van een natuurlijke neusspray

Verstopte neus? De voordelen van een natuurlijke neusspray

Een verstopte neus wordt veroorzaakt door een verhoogde slijmproductie, vaak als reactie van het lichaam op een verkoudheid en om zich te ontdoen van irriterende stoffen en eventuele virussen. De slijmvliezen zijn ook opgezwollen, wat het ademen nog meer bemoeilijkt.

Vaak wordt op zo’n moment gekozen voor een snelwerkende neusspray, maar een chemische neusspray heeft helaas ook heel wat bijwerkingen. Een natuurlijke neusspray biedt een goed alternatief zonder bijwerkingen.

Hoe werkt een chemische neusspray?
Chemische neussprays bevatten vaak ingrediënten zoals nafazoline, efedrine, oxymetazoline, xylometazoline of tramazoline. Deze zorgen dat je neusslijmvlies slinkt, waardoor je neus terug vrij is. Maar als de stof is uitgewerkt, zwelt je neusslijmvlies terug op en gebruik je de neusspray opnieuw.

Je merkt het al: zo’n snelwerkende neusspray kan verslavend werken, en al helemaal als je de neusspray langer dan de voorgeschreven vijf dagen gebruikt.

Als je bijvoorbeeld een neusspray met xylometazoline langer dan vijf dagen gebruikt, treedt er gewenning op en zwelt het neusslijmvlies op als je stopt met de neusspray te gebruiken. Dit zorgt opnieuw voor een verstopte neus, en omdat je daar juist vanaf probeerde geraken, blijven veel mensen de neusspray uiteindelijk veel langer gebruiken dan vijf dagen.

Voor een korte verkoudheid is het geen probleem om een chemische neusspray te gebruiken, maar let op dat je het gebruik beperkt in de tijd.

Voordelen van een natuurlijke neusspray
Een natuurlijke neusspray is niet verslavend omdat het effect minder extreem is en de neusspray geen verslavende werking heeft. Een voorbeeld van een natuurlijke neusspray is cinuforce menthol neusspray van A. Vogel of een neusspray van Physiomer. Een natuurlijke neusspray, die zowel preventief als probleemaanpakkend werkt, is Bisolviral. Deze vormt een beschermende laag op het neusslijmvlies, waardoor het als barrière werkt tegen de verkoudheidsvirussen. Tevens zorgt deze neusspray ook voor bevochtiging.

We lijsten de voordelen van natuurlijke neussprays even op:

Kan zonder problemen langer dan vijf dagen gebruikt worden: er is geen gevaar voor afhankelijkheid of gewenning.
Beschadigt de neusslijmvliezen niet.
Maakt je neus snel vrij en ontzwelt de neusslijmvliezen.
100 procent natuurlijke bestanddelen.
Kan gebruikt worden om het gebruik van een chemische neusspray af te bouwen.
Geschikt voor baby’s en kinderen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »