Terug

Wat is een ventilatorkachel?

Wat is een ventilatorkachel?

Een ventilatorkachel lijkt op een ventilator, die je neerzet als je wilt verkoelen. En dat is ook niet zo vreemd, want een groot aantal ventilatoren hebben zowel een koel- als een verwarmingsfunctie.

"Stroom is goedkoper dan Gas"

In de ventilatorkachel zit een gloeidraad die langzaam warm wordt en door middel van de ventilator wordt de warme lucht in de ruimte geblazen. Met als voordeel dat ook iets grotere ruimtes, zoals een woonkamer goed verwarmt kunnen worden. Een groot nadeel van de ventilatorkachel is dat het product redelijk veel geluid maakt en dat kan als storend worden ervaren.

De Alpina Model LQ801 en de Alpina Model: FH-P01 zijn ventilatorkachels voor een persoonlijke verwarming. Ze zijn vrij klein en eenvoudig mee te nemen door het handvat dat aan de bovenzijde is gemonteerd. De warmtetemperatuur is te regelen terwijl de ventilator ook drie standen heeft om te verkoelen. De ventilator kachels worden veelal gebruikt voor kleinere werkruimtes en garages en op het terras in een tuin.

Voor het verwarmen van kleinere werkruimtes, het terras in de tuin of zelfs de badkamer, is de ventilatorkachel prima geschikt en zelfs drupwaterdicht. De warmtetemperatuur is te regelen via twee verwarmingsstanden terwijl het product ook een beveiliging tegen oververhitting bevat. Dat zorgt voor een veilig gevoel bij de gebruiker.

De ventilatorkachel is geschikt voor vrijwel iedere ruimte tot een maximum van 18 vierkante meter. Handige functies zijn de beveiliging tegen oververhitting en de open raam detectie. Zo schakelt de kachel zichzelf uit op het moment dat er een raam openstaat. Dat scheelt nogal in de energiekosten.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »